Bëjeni Ramazanin të veçantë për fëmijët tuaj

11

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


Priteni muajin  e Ramazanit me balona, flamuj dhe edhe me sende të tjera Shkruani “Mirë se vjen Ramazan” në balona, në një flamur të madh dhe në shumë zbukurime të tjera për ta bërë një festë të zakonshme. Bindi fëmijët të të ndihmojnë rreth dekorimit të vendit dhe pyeti për idetë dhe propozimet e tyre që të ndihen se janë të përfshirë në këtë.

 

Tregoju çdo natë ngjarje nga Ramazani gjatë kohës kur binë në shtrat Mos u mbështet vetëm në librin për fëmijë rreth Ramazanit për t’u treguar ngjarje. Ua përshkruaj se si është dukur Ramazani kur ishe ti fëmijë. Ju gjithashtu mund të bëni disa tregime me fëmijën tuaj si personazh kryesor në një aventurë të Ramazanit!

 

Leni ata të agjërojnë qoftë edhe një çerek të ditës dhe të festojnë Fëmijët shpesh duan të agjërojnë ashtu si i shohin prindërit e tyre dhe motrat e vëllezërit më të mëdhenj. Këtë vit i lejoni ata të agjërojnë për disa orë. Përgatitni një iftar të veçantë për ta kur ata e prishin agjërimin me disa ushqime të tyre të preferuara.

 

Përmes kartolinave shkruani urime për shoket e tyre të klasës dhe permes ndarjes se disa dhuratave..p.sh. bombone,çokollada.etj fëmijet do te ndihen më të rëndësishëm për shoqerinë e tyre .Shfrytëzo çdo mundesi që të bësh një prezantim rreth Ramazanit në klasën e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *