Abde: Revolucionet nuk vdesin, populli i Sirisë do të fitojë

thumbs_b_c_0d5ea36ba03ed4322e21dfde69528497

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


“Kur filloi ky revolucion u mendua se do të ishte paqësor por më pas u detyrua të kthehej në konflikt ushtarak dhe për një periudhë 5 vjeçare në Siri humbën jetën mbi gjysëm milioni njerëz”, deklaroi Abde në një konferencë të organizuar në bashkëpunim me Universitetit Shejh Edebali Bilecik, Bashkia e qytetit Bilecik dhe të Kolegjit privat Bileci me temë “Situata e fundit në Siri”.

Sipas tij, populli i Sirisë në vuajtjet që përjetoi pas një kohe të shkurtër e kuptoi se ky nuk ishte një revolucion apo përpjekje vetëm kundër regjimit dhe se aktualisht lufta po vazhdon në pesë fronte.

“E gjithë bota ishte e kënaqur nga regjimi i Sirisë por populli sirianë nuk ishte. Për këtë arsye kur nisi revolucioni forcat rajonale dhe ndërkombëtare kërkuan që balancat të mbroheshin në këtë mënyrë. Përparësia e forcave rajonale dhe ndërkombëtare ishte që të vazhdonin ruajtjen e balancave në këtë mënyrë dhe të mundësonin që balancat e reja të formuara të funksiononin në interes të tyre”, tha Abde.

Ai më tej shtoi se gjysma e popullatës së Sirisë ka migruar brenda vendit ose janë detyruar të bëhen refugjatë jashtë tij.

Abde mbron idenë e tij se bota frikësohej nga revolucioni kur ai nisi. “Në fund të këtij revolucioni do të prishej balanca e vjetër në Lindjen e Mesme dhe në vend të saj do të formohej një e re e cila për disa forca ndërkombëtare do të ishte e papranueshme. Për dy vite me radhë kartat e kësaj loje u drejtuan nga sirianët. Morëm pjesë në bisedimet e dyta të Gjenevës por rezultuan pa sukses”, tha Abde, duke shtuar se tani ka nisur një fazë tjetër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *