Angela Merkel merr çmimin “Katër liritë”

thumbs_b_c_dd383cae403bddff7e855002a90393ed

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


Kryeministri holandez Mark Rutte nderoi Merkelin gjatë ceremonisë ndërkombëtare të ndarjes së çmimit “Katër liritë”, e cila u mbajt të enjten në qytetin jugor holandez Middelburg.

Çmimi “Katër liritë” ndahet nga Fondacioni holandez Roosevelt dhe Franklin, si dhe Instituti Eleanor Roosevelt në New York.

Nga fondacioni holandez deklaruan se kancelarja Merkel gjatë krizës së emigrantëve në Evropë “ka kontribuar në obligimin humanitar të Evropës për të mbrojtur të ikurit nga lufta dhe konfliktit në Lindjen e Mesme, Afrikë dhe Azi, dhe të angazhimit për shkaqet e krizës duke kontribuar për arritjen e paqes në Siri dhe rajon”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *