Erdoğan mesazh përkujtimor për armenët osmanë

thumbs_b_c_5707f49ae6fef47ae1496859e7ebb907

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


“Me këto mendime, përkujtoj edhe një herë me respekt Armenët Osmanë në botën e përjetshme, si dhe shpreh ngushëllimet për të afërmit e tyre që ndodhen në jetë”- u shpreh Erdoğan.

Presidenti Erdoğan me rastin e meshës përkujtimore për ngjarjet e vitit 1915 të mbajtur në Kishën Patriarkane Armene, “Nëna Maria” në rajonin Kumkapı të Stambollit i ka dërguar mesazh zëvendës Patriarkut të përgjithshëm të Armenëve të Turqisë, Aram Atesyan.

Letra e Presidentir Erdogan në gjuhën armeneLetra e Presidentir Erdogan në gjuhën armene

Erdoğan, në mesazhin e tij të lexuar para meshës nga Atesyan transmeton se përshëndet dhe shpreh respektin për qytetarët e mbledhur në Patriarkanën Armene të Stambollit sot për të përkujtuar armenët osmanë që kanë humbur jetën në rrethanat tragjike të Luftës së Parë Botërore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *