Gjermanët vizitojnë xhamitë për të njohur islamin

thumbs_b_c_e4219614ea669962556ad1091d74507a

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


Një grup i qytetarëve gjermanë në qytetin Këln të Gjermanisë me dëshirën për të njohur nga afër islamin vizituan xhaminë Deutz të Organizatës së Bashkësisë Kombëtare të Komunitetit Islam (IGMG). Me këtë rast ata morën informacione rreth islamit nga krerët fetarë.

Grupi prej rreth 20 personash i cili vizitoi xhaminë nën udhëheqjen e kryetarit të Shoqatës Kulturklüngel, Thomas Bönig për të marrë informacione iu parashtruan pyetje udhëheqësve të xhamisë lidhje me çështjet rreth islamit, për muajin e agjërimit dhe mënyrën e jetesës së muslimanëve.

Ndërsa kryetari themelues i Shoqatës së xhamisë dhe anëtari i këshillit Ali Esen, tha se kohën e fundit islami dhe muslimanët janë vendosur padrejtësisht nën objektiv nga disa qarqe. Sipas tij, është shqetësuese rritja e islamofobisë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *