Merkel: Nuk më pëlqejnë deklaratat se “muslimanët nuk mund të hyjnë në vendin tonë”

thumbs_b_c_7ec4354053f87191c2dca88941a18905

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


“Nuk më pëlqejnë deklaratat e zyrtarëve në disa vende të cilët flasin se ‘muslimanët nuk mund të hyjnë në vendin tonë”. Kjo për mua është e papranueshme'”, tha Merkel.

Ajo theksoi se deklaratat e tilla nuk janë në pajtim me vlerat themelore evropiane si dhe lirinë e fesë.

Kancelarja gjermane gjatë vizitës në gjimnazin francez në Berlin të martën, ku u shoqërua me nxënësit dhe personelin mësimdhënës, tha se edhe Siria është fqinj i Bashkimit Evropian (BE).

Të pranishmëve u tha se BE-ja, në të cilën jetojnë 500 milionë banorë, ka përgjegjësi të pranojë refugjatë dhe migrantë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *