Në muajt e fundit Turqia operacione masive kundër DAESH-it

thumbs_b_c_b429820d7e7bea2599e5451b645e9d6d

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


Sipas të dhënave të marra nga burime ushtarake, si kundërpërgjigje ndaj sulmeve të vazhdueshme nga pozitat në Siri të organizatës terroriste DAESH që nga 9 janari, Turqia ka ndërmarrë sulme të shumta në kuadër të rregullativave ligjore ndërkombëtare.

Përmes 5 mijë e 330 goditjeve nga Turqia me mbështetje të ndryshme, u shkatërruan shumë depo ku mbaheshin armët, kampe dhe godina që thuhet se përdoreshin si shtabe, ndërsa u neutralizuan 370 terroristë. Po në këtë periudhë, në 167 operacionet ajrore u eliminuan 492 pjesëtarë të DAESH-it.

Burimet e sigurisë njoftuan se në sulmet me avionë të forcave të koalicionit në orën 01:00, u neutralizuan shumë pjesëtarë të DAESH-it dhe u shkatërruan depo armatimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *