Rezolutë për shkarkimin e presidentes së Brazilit, Dilma Rousseff

thumbs_b_c_66058f4d3670c7ee8864f0832e12d822

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


Dhoma e Ulët e Parlamentit brazilian me shumicë prej dy të tretave ka mbështetur rezolutën për shkarkimin e presidentes Dilma Rousseff, vendimi ndaj të cilës do të shyrtohet në Senat.

Për shkarkim të presidentes votuan 367 deputetë, 137 prej tyre ishin kundër dhe shtatë abstenuan, ndërsa dy deputet nuk morën pjesë në votim.

Për miratimin e propozimit nevojiteshin 342 vota nga gjithsej 513 deputetë të Dhomës së Ulët të parlamentit.

Vendimi përfundimtar i takon Senatit, i cili do të formojë një komitet të veçantë që do të shqyrtojë nëse do të pranojë rastin Rousseff. Nëse senatorët nuk pranojnë argumentet për shkarkim, Rouseff do të kthehet në detyrë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *