Thaçi: Mbështes iniciativat për dekriminalizimin e politikës kosovare

thumbs_b_c_e3d043a391f9f262037d07579629c450

Share with:

FacebookTwitterGoogleLinkedInPinterest


Thaçi, gjatë prezantimit të tij përmendi sukseset e fundit të arritura duke cekur shumë prioritete që i ka gjatë mandatit të tij, por në veçanti përmendi dialogun e brendshëm dhe të jashtëm, atë në mes liderëve, pastaj atë në mes të politikës dhe medieve.

Po ashtu u përmendën edhe ndryshimet kushtetuese në shumë pika: në Kodin Penal, futjen e elementeve të reja shtet formuese dhe vazhdimi i dialogut me Serbinë në nivele të ndryshme.

Sipas Thaçit Kosova është shembull i tolerancës dhe komunitetet e saj janë vlerë e jo ngarkesë. Ai po ashtu deklaroi se nuk do të jetë pjesë e bisedimeve në Bruksel, sikurse u përfol para disa ditëve në medie.

Nga gazetarët e pranishëm u shtruan pyetje të ndryshme, ku Thaçi u përgjigj edhe për sa i përket gjykatës speciale. Lidhur me këtë çështje presidenti Thaçi deklaroi se nuk sheh probleme dhe trazira politike duke shtuar se e ardhmja e tij nuk do të jetë në Partinë Demokratike të Kosovës (PDK).

Në fund të këtij takimi ai u zotua se do të mbështesë të gjitha iniciativat për dekriminalizimin e politikës kosovare, duke propozuar që kjo duhet të fillojë që nga listat zgjedhore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *